Afbeeldingen

Openingstijden

Maandag 7.30 - 16.00 uur
Dinsdag 7.30 - 16.00 uur
Woensdag 8.00 - 13.00 uur
Donderdag 8.00 - 17.30 uur
Vrijdag 8.00 - 17.30 uur
Zaterdag 7.00 - 15.00 uur
Zondag Gesloten
Maandag 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag 8.00 - 18.00 uur
Woensdag 8.00 - 18.00 uur
Donderdag 8.00 - 18.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.00 - 17.00 uur
Zondag Gesloten

Bel ons

Emmastraat (015) 369 24 52
Keijzershof (015) 737 00 86

Over ons

De bakkerij heeft traditiegetrouw een sterke band met de lokale gemeenschap, het bedrijfsleven en de verenigingen. Vakmanschap, ambachtelijkheid, creativiteit en maatwerk staan bij ons hoog in het vaandel.

Bakkerij Rijnbeek bestaat negentig jaar Bakkerij Rijnbeek heeft voor heel wat generaties brood gebakken. De bekendste bakker van Pijnacker bestaat deze maand namelijk negentig jaar. Dat heugelijke feit wil de familie Rijnbeek niet onopgemerkt voorbij latenn

In april 1924 opende overgroot opa Hein Rijnbeek een bakkerij aan de Emmastraat in Pijnacker. Hij was ondernemend en brood bakken zat in zijn bloed", begint Tom Rijnbeek. Tom is de vierde generatie Rijnbeek. De bakkerij is een echt familiebedrijf: "Tot nu toe heeft telkens iemand uit de familie de zaak overgenomen. Nu is het mijn beurt. Alhoewel mijn vader Frans onvermoeibaar is. Hij maakt nog steeds veel uren in de bakkerij.

Nachtwerk

Tom kent een bijzonder leef ritme. Hij werkt midden in de nacht en slaapt 's middags. Het brood en banket ligt de volgende ochtend niet vanzelf in de winkel, lacht de sympathieke bakker: "We beginnen 's nachts om één uur met de voorbereidingen. Vervolgens werken we de hele nacht door. We kneden, fabriceren en bakken wat af." Rijnbeek heeft in totaal vijf bakkers in dienst en veertien verkoopmedewerkers: "We doen alles met de hand. Halen niets uit de fabriek. Dat is arbeidsintensief ja, maar daardoor is de kwaliteit altijd goed."

Oud familierecept

Rijnbeek heeft een ruim assortiment brood en banket. Ze bieden meer dan honderd soorten grootbrood en honderdvijftig soorten kleinbrood. Denk bij kleinbrood aan luxe broodjes, zoals maanzaadbolletjes of croissantjes. "We hebben ook bijzondere producten waar we extra zorg aan besteden. Onze speculaas bakken we volgens een oud familierecept. En onze eierkoeken zijn heel karakteristiek, knapperig. Mensen komen van ver om ze hier te halen."

Kwaliteit

De oudste bakker van Pijnacker is van maandag tot zaterdag geopend. "We kennen een vaste klantenkring. De meeste klanten komen uit Pijnacker, maar ook mensen uit Nootdorp, Berkel en Delft weten de weg naar onze winkel te vinden." Aan het eind van de dag is Rijnbeek vrijwel altijd 'los', vertelt Tom. "Hoe dat komt? Moeilijk te zeggen. We kunnen vertrouwen op negentig jaar ervaring. Daarnaast gebruiken we de beste grondstoffen en werken we met vaste leveranciers. We staan voor kwaliteit. Mensen komen graag terug."

Tweede winkel

Bakkerij Rijnbeek kent sinds 2013 een tweede filiaal. In het nieuwe winkelcentrum in Keijzershof is een prachtige, eigentijdse winkel verrezen. "Onze plannen voor een tweede winkel stammen uit 1995. Toen waren er al bouwplannen voor dat gedeelte van Pijnacker. Uiteindelijk heeft het heel wat jaren geduurd, maar we zijn apetrots", vertelt Tom. "Mijn broer heeft de dagelijkse leiding van de winkel in Keijzershof op zich genomen. Het assortiment is vrijwel hetzelfde. Het enige verschil is dat we daar wat experimenteren met belegde broodjes en sappen."